Miesmuisti: neljän ruudun stripit 001-003

Ensimmäisen oman näyttelyn avajaiset ovat huomenna eli maanantaina 4.6. klo 18:00. Hiukan meinaa jänskättää. :) Sarjisblogin tehtävä tämän näyttelyn aikana on toimia Miesmuisti-sarjakuvan neljän ruudun strippien julkaisupaikkana. Varsinainen sarjakuva on esillä 21.6. asti Siljotiellä Lapin yliopiston Taiteiden tiedekunnan väistötiloissa sijaitsevassa Galleria Kajo 3:ssa. Lisätietoja näyttelystä saat itse paikan päältä sekä Facebook-tapahtumakutsusta.

Piirsin sarjakuvaa työprosessistani ja sen aikana esiin nousseista sarjakuvan tekemiseen ja opetukseen liittyvistä ajatuksistani. Käytin stripeissä yonkoman eli japanilaisen, useimmiten humoristisuuten painottuvan, neljän ruudun muotoa. Puhun itse Keski-Pohjanmaan murretta ja tuon sen myös esille puhekuplissa.Pääfonttina on Petteri Uusitalon ääkköstämä Wild Words. Strippien lukusuunta on oikealta vasemalle.

(Hmm. Stripin alareuna leikkautuu nyt hiukan jännästi, koska paperille painettuna se olisi jatkunut paperin reunaan asti.)

Viimeisen ruudun teksti on tarkoituksella pientä ja siinä lukee näin: Niin pientä pränttiä, että silmät meinaa mennä. Ja kaiken lisäksi et meinaa enää saada kuvakässäristä mitään selvää. ”Mitähän tuossakin kohtaa ajattelit?”

Viimeisen ruudun sivussa oleva teksti on aika pientä, mutta siinä kerron seuraavaa: Ja kyllä, minulla on peukalot eli olen tyyppiä ”Cats with Thumbs”. Viittaan tällä Cravendalen mainokseen.

Tags: , , , , , , , ,

1 kommentti - “Miesmuisti: neljän ruudun stripit 001-003”

  1. Ajatuskuplan uusin muoto on rääväsuinen ja erittäin karvainen kissa. » Blog Archive » Miesmuisti: neljän ruudun stripit (kaikki) Kirjoittaa:

    […] http://kirahvimakkara.sarjakuvablogit.com/2012/06/03/miesmuisti-neljan-ruudun-stripit-001-003/ […]

Jätä vastaus