tetrominot 008: sopuli ja muut kumppanit

Ars Scientian eli kuvataidekasvatuksen syventävän taideproduktion näyttelyiden avajaiset olivat 23.5., jolloin 29 opiskelijan teoksia kokoontui katsomaan arveltua suurempi yleisö. Tässä merkinnässä on kuvia osasta näyttelyssä olevista töistä. Kaikki työt on esitelty myös näyttelykatalogissa, katso lisätiedot tämän merkinnän lopusta.

Galleria Valo: Johanna Pétursdóttir ”Nyt voin hengittää” (valokuvat) ja Anna Kaisa Miettinen ”Yksinäisyyden värit” (ryijy).

Miettisen työhön kuuluvalla äänitteellä kuvataidekasvatuksen opiskelijat lausuvat mietteitä yksinäisyydestä, mitkä Miettinen keräsi yhteistyötoimintansa aikana. Äänitteellä voi kuulla myös minun ääneni. Eli sen hiukka matalaäänisen naisäänen, jota voisi luulla jopa miehen ääneksi. :D

Galleria Kajo: Pirita Mäntysalo ”Hyvät geenit”

Galleria Katve: Niina Aitto-oja ”Pala metsää – henkireikä”

Galleria Katve: Marjo Pernu ”Ja sitten tuli vastaan ihminen”

Pernun animaatiossa esiintyvät eläimet. Mokomat vekkulit. :)

F-siiven aula: Elina Tuomi ”Naiseksi tullaan” (yksityiskohta)

F-siiven aula: Kirsi Myllykoski ”Kodit” (yksityiskohta)

Pääyliopiston aula: Oma teokseni eli ”Tunne Tetris”

Pelikenttä oli vielä koskematon…

… vaan ei kauaa, sillä innokkaat akateemiset aikuiset aloittivat oman pelinsä.

Hmm. Tuumaustuokio.

Syventävän taideproduktion synnyttämistä teoksista koottiin näyttelykatalogi, joka sisältää tiedot itse näyttelystä, sen toteutukseen osallistuneista ihmisistä sekä luonnollisesti tiedot ja kuvat taiteilijoista ja heidän töistään. Itse osallistuin katalogin tekoon suunnittelemalla sen graafisen ilmeen ja kannet. Osallistuin myös sivujen taittoon. Tuore katalogi tuli painosta avajaisten jälkeisenä torstaina, koska siihen haluttiin lisätä vielä kuvia näyttelyyn ripustetuista töistä.

Kansitaiteessa voit nähdä luonnospiirroksia, -grafiikkaa ja -valokuvia näyttelyn töistä.

Oma sivuni näyttää tältä. Se toimii myös teoksen yhteydessä olevana teoslappuna.

Kaarevaa kuva-aukkoa hyödynsimme kahdella eri tavalla: yksittäisten ihmisten töissä aukot olivat aukeaman reunoilla, kahden ihmisen yhteisissä töissä aukot olivat aukeaman keskellä. Näin kahdesta kuvasta muodostui puolipallon muoto. Mahdollisen prosessiblogin osoite sijoitettiin kaarelle aukon reunan mukaisesti. Myös taiteilijan ja teoksen tiedot ovat sijoitettu omaan linjaansa. Mielestäni kelpoinen katalogi, vaikka pieniä taittovirheitä on havaittavissa valmiissa tuotteessa.

 

Katalogin tiedot:

Ars Scientia
Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan julkaisuja, sarja D, opintojulkaisuja 16
University of Lapland, Faculty of Art and Design
Rovaniemi 2011

ISSN 1238-3147
ISBN 978-952-484-470-3

Kannet ja graafinen suunnittelu | Covers and Graphic Design
Heidi Pokela

Taitto | Lay-out
Annamari Manninen, Leena Hentilä, Heidi Hämäläinen, Anniina Mikkonen, Marjo Pernu, Johanna Petursdottir & Heidi Pokela

Paperi | Paper
Edixion offset

Fontit | Fonts
Candara, AR DECODE

Pohjolan painotuote Oy

 

Katalogia voi tiedustella kurssin ohjaavilta opettajilta Maria Huhmarniemeltä, Annamari Manniselta tai Antti Stöckelliltä.

Tags: , ,

Jätä vastaus