tetrominot 002: pause/continue

Syventävä taideproduktio on ollut viime aikoina vähemmällä huomiolla, mutta nyt on saatu aikaan edistystä! Viime vuoden puolella kaikki opiskelijat esittelivät oman produktionsa posterin muodossa nyyttäreiden yhteydessä. Jotta jokainen kuitenkin saisi purtavan lisäksi kommentteja omasta produktiostaan, jokaisen posterin viereen kiinnitettiin A4-arkki, jossa oli kolme vastauskohtaa: a) kehu, b) kiperä kysymys ja c) vinkki/idea/ehdotus. Parin kanssa tehtävän tarkastelukierroksen aikana arkkeihin kertyi monenlaisia kommentteja, joista jäi jokaiselle opiskelijalle konkreettista pohdintamateriaalia.

Oman posterin tein mustalle kartongille, jossa on pelialue, post-it -lappuversiot ja kirjoitetut tiedot tetrominoista sekä lehtileikekuvia ja jopa yksi luonnos. Muita opiskelijoita oli hämännyt post it -lappujen tekstit, koska en ollut korostanut kuvittavani kirjoitetun aiheen. Peliohjeiden puute aiheutti myös otsien kurtistelua. Suurimman huomion sai kuitenkin yhteistyökumppani ja tämän tieteenala, koska niitä EI ollut mainittu. Minkäs sille voin joulukuussa, kun en silloin vielä ollut päättänyt sopivaa tieteenalaa.

Yhteistyöaukon paikkasin tammikuussa, kun lähestyin ideallani oman yliopiston soveltavan psykologian dekaania. Sähköpostiviestini päästyä soveltavan psykologian opiskelijoiden postituslistalle sain lyhyessä ajassa postia kolmelta opiskelijalta. Ensimmäisessä yhteisessä tapaamisessamme esittelin heille lyhyesti produktion idean, materiaalit ja tekotavat. Muistiinpanojen ylöskirjoittamismenetelmäksi valitsin tyhjät paperiarkit, joihin olin piirtänyt valmiiksi tetrominot niiden oikeassa toteutuskoossa. Yhden neliön koko on 10 cm ja 2×4 ruutua ollessa rakennuspohjana tetrominot ovat leveydeltään 30-40 cm ja korkeudeltaan 10-20 cm.  Agoralla ideoimme tetrominojen kuvitusaiheita, jotka perustuvat ihmisen elämänvaiheisiin ja erityisesti tunteisiin. Keskustelimme tunteista, niiden eri muodoista sekä listasimme niille mahdollisia vastapareja. Keskustelun aikana muutimme J-tetrominoa sen verran, että sitä kääntämällä 180° siitä saisia P-tetrominon. Alkuperäisen 2×4 ruutua -idean mukaan P-tetromino ei olisi mahdollinen. Muutos oli kuitenkin aiheellinen, sillä yksi ihmisen suurista tunteista on pelko (P).

Olen myös valinnut alustavat värit tetrominoille:

  • Z: sininen
  • L: vihreä
  • J (P): oranssi
  • I: keltainen
  • O: punainen
  • T: ruskea
  • S: magenta

Yhteistyökumppanini kehoittivat minua valitsemaan värit tarkasti, koska esimerkiksi synesteetikot näkevät tietyt kirjaimet tietyn värisinä. Olin vasta lukenut aiheesta erään toisen kurssin artikkelin innoittamana ja oma pieni tietämykseni aiheesta ilahdutti heitä.

Seuraava työvaihe on kuvitusaiheiden työstäminen tapaamisessa saatujen muistiinpanojen pohjalta. Minun pitää myös päättää tetrominojen lopullinen lukumäärä. Olen tilannut 19 mm paksua mdf-levyä, jonka noudan yliopiston puupuolen henkilökunnan kanssa muutaman päivän sisällä. Kun levy on saatu tuotua yliopistolle, alkaa palojen mittailu levyyn sekä niiden sahaus. Saa nähdä miten vannesaha tottelee minua. Ainoat huomioitavat asiat sahauksessa on terän levyyn syömä ura ja kuinka suoraa linjaa saan leikattua ohjurin avulla. Ehkä aika suoraa. :D Pelikentän ja sääntöjen kehittely tapahtuu mitä ilmeisimmin muun työskentelyn yhteydessä.

Tags: ,

Jätä vastaus